2- Binalarımız, içersinde yaşadığımız ve çalıştığımız ortamlardır. Beklenmedik şiddetli bir deprem, içersinde yaşadığımız binamızı bizler için hayati tehdide dönüştürebilir. Bu durumdan kurtulabilmek için tuğlamızı seçerken binamızın yüksekliğini dikkate almamız gerekir. Binalar yükseldikçe birim alana düşen ağırlıklarının azaltılması gerekir.
Binanız bir veya iki katlı ise, depremden korunmanın en güvenli ve ekonomik yolu Taşıyıcı Tuğlaları kullanmak olur. Binamız üç ila altı katlı ise Düşey Delikli Hafif Tuğlaları kullanabilirsiniz. Yedi ve yukarısı katlı binalarda birim alana düşen ağırlığı azaltmak için düşük yoğunluklu Yatay Delikli Hafif Tuğlaları kullanmanızı tavsiye ederiz.
3- Bina tipi ve yüksekliğini dikkate aldıktan sonra, binanın inşa edileceği yörenin iklim şartlarını dikkate almanız gerekir. Binanız için yapılmış olan Isı Yalıtım Projeniz var ise bu konu zaten dikkate alınmış durumdadır. Isı Yalıtım Projeniz yok ise Isıl İletkenlik sayfamızı kullanarak duvarlarınız için hesaplamalar yapabilirsiniz.
Duvar metrekare maliyetini hesaplamak için bu linki kullanabilirsiniz.
4- Bina kat döşemeleri için Asmolen veya A-PDK Asmolen (Prefabrik Kirişler arasına) seçimini projenizdeki döşeme kalınlığı ve Asmolen üzerine dökülen hasır betonun kalınlığına göre çeşitli kalınlıklarda seçebilirsiniz.
Örneğin: Döşeme kalınlığı : toplam 40 cm., Asmolen üstüne dökülen hasır beton 8 cm. ise 32 cm. yüksekliğindeki Asmolen Blokları kullanılabilir.
Klasik Asmolen döşemeler imal edilirken mutlaka sağlam bir kalıp gereklidir. A-PDK Asmolenler prefabrik hazır kirişler arasına döşendiği için, kalıp işleri oldukça azalır.